COQUES SENSE GLUTEN
Ho reconec, tinc debilitat per les coques tant per les obertes com per les tancades i fins i que no he aconsseguit fer una pasta més que decent no he parat ( soc Tauro, ja sabeu que tenim fama de cabuts)
Hui en dia hi ha moltes farines alternatives ( de quinoa real, de mill, de tapioca ) i una gran quantitat procedent de llegums ( cigrons, soja...)
Però per a fer pa, pizza o coques és millor comprar preparats panificables sense gluten i seguir les instruccions del fabricant pel que fa a quantitas i formes d'elaboració. També podem barrejar farines de cereals sense gluten i per donar elasticitat, afegir-li espessidors naturals com goma de xanté.
Jo per a les coques utilitze la panificable de Mercadona.
INGREDIENTS:
-820 g de farina panificable ( la de mercadona)
-560 ml d'aigua
-100 ml d'oli d'oliva verge extra ( com la recepta que ve al paquet és per a pa, no duu oli, jo li lleve 100ml d'aigua )
-1 culleradeta de sal
-50 g de llevat fresc
ELABORACIÓ:
En un llibrell o safa poseu la farina, la culleradeta de sal, desfeu el llevat amb la farina i poseu l'aigua tèbia i l'oli. Paste-ho tot,( no es dessespereu, s'apega a les mans, és normal.) Ho deiexeu reposar tapat amb una manta. o drap de cuina fins que doble volum. Per a fer les pilotets de pasta s'unteu les mans amb oli ( per a que no s'apegue als dits ). Poseu el pilotets a les llaunes untades amb oli, els aplaneu i doneu forma. Poseu el que més vos apetisca, oli, espinacs amb formatge de cabra , ceba, embotit, verdures...li tireu oli per damunt de la coca, i poseu-les al forn durant uns 20 minuts.
BON PROFIT!!!



Comentarios
Publicar un comentario