COQUES OBERTES.

                               COQUES SENSE GLUTEN


Ho reconec, tinc debilitat per les coques tant per les obertes com per les tancades i fins i que no he aconsseguit fer una pasta més que decent no he parat ( soc Tauro, ja sabeu que tenim fama de cabuts)
Hui en dia hi ha moltes farines alternatives ( de quinoa real, de mill, de tapioca ) i una gran quantitat procedent de llegums ( cigrons, soja...)
Però per a fer pa, pizza o coques és millor comprar preparats panificables sense gluten i seguir les instruccions del fabricant pel que fa a quantitas i formes d'elaboració. També podem barrejar farines de cereals sense gluten i per donar elasticitat, afegir-li espessidors naturals com goma de xanté.
Jo per a les coques utilitze la panificable de Mercadona.


                                     INGREDIENTS:


-820 g de farina panificable ( la de mercadona)
-560 ml d'aigua
-100 ml d'oli d'oliva verge extra ( com la recepta que ve al paquet és per a pa, no duu oli, jo li lleve       100ml d'aigua )
-1 culleradeta de sal
-50 g de llevat fresc

                                   ELABORACIÓ:

En un llibrell o safa poseu la farina, la culleradeta de sal, desfeu el llevat amb la farina i poseu l'aigua tèbia i l'oli. Paste-ho tot,( no es dessespereu, s'apega a les mans, és normal.) Ho deiexeu reposar tapat amb una manta. o drap de cuina fins que doble volum. Per a fer les pilotets de pasta s'unteu les mans amb oli ( per a que no s'apegue als dits ). Poseu el pilotets a les llaunes untades amb oli, els aplaneu i doneu forma. Poseu el que més vos apetisca, oli, espinacs amb formatge de cabra , ceba, embotit, verdures...li tireu oli per damunt de la coca, i poseu-les al forn durant uns 20 minuts.

                                     BON PROFIT!!!
                           


COCAS SIN GLUTEN
Lo reconozco, tengo debilidad por las cocas tanto por las abiertas como para las cerradas y hasta que no he conseguido hacer una pasta más que decente no he parado (soy Tauro, ya sabéis que tenemos fama de tozudos) Hoy en día hay muchas harinas alternativas (de quinoa real, de mijo, de tapioca) y una gran cantidad procedente de legumbres (garbanzos, soja ...) Pero para hacer pan, pizza o cocas es mejor comprar preparados panificables sin gluten y seguir las instrucciones del fabricante en cuanto a cantidades y formas de elaboración. También podemos mezclar harinas de cereales sin gluten y para dar elasticidad, añadirle espesantes naturales como goma xantana. Yo para las cocas utilicé la panificable de Mercadona. INGREDIENTES: -820 g de harina panificable (la de mercadona) -560 ml de agua -100 ml de aceite de oliva virgen extra (como la receta que viene en el paquete es para pan, no lleva aceite, yo le quite 100ml de agua) -1 cucharadita de sal -50 g de levadura fresca ELABORACIÓN: En un barreño o bol grande poner la harina, la cucharadita de sal, deshacer la levadura con la harina y poner el agua tibia y el aceite. Amasar todo, (no os dessespereis, es muy pringosa es normal.) Dejar reposar tapada con una manta. o paño de cocina hasta que doble volumen. Para hacer las bolitas de pasta untaros las manos con aceite (para que no se pegue a los dedos). Poner las bolitas de pasta en bandejas de horno untadas con aceite, ahora se aplanan con los dedos y les vais dando forma de cocas. Rellenar con los ingredientes que más os apetezca, aceite, espinacas con queso de cabra, cebolla, embutido, verduras ... echar un chorro de aceite por encima de la coca, y ponerlas en el horno durante unos 20 minutos. BUEN PROVECHO



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