TRONC DE TORRÓ SENSE GLUTEN I SENSE LACTOSA.

Ara que ja tenim prop el Nadal, vos recomane aquest tronc. Es una manera diferent de menjar i utilit-zar el torró que tenim a casa. Segur que vos agrada.

Ahora que se acercan las Navidades, os recomiendo este tronco. Es otra  forma diferente de comer y utilizar el turrón que tenemos en casa. Seguro que os gusta.


INGREDIENTS:

PER A LA MASSA:

-125 gr de farina d’arròs 
-125 gr de sucre
-5 ous

PER AL FARCIT:

-250 gr de torró blanet
-250 ml de nata per a muntar sense lactosa o vegetal

PER A LA COBERURA:

-200 gr xocolate de cobertura
-200 ml de nata per a muntar sense lactosa o vegetal

PREPARACIÓ:

Primer farem el farcit. Posem a bullir la nata i quan alce el bull aboquem el torró a trossets. Anem remenant fins que estiga completament desfet. Ho retirem del foc i quan estiga gelat, ho guardem dins la nevera un mínim de 12 h.
Per a fer la massa, separem les clares dels rovells. Muntem les clares a punt de neu, afegim el sucre i ho tornem a muntar.
Afegim els rovells i la farina i remenem fins que la massa siga homogènia. Estenem la massa damunt d'una llanda folrada amb paper de forn.
Enfornem durant 10 min aproximadament a 190º.
Humitejem un drap de cuina per a poder enrotllar la massa sense que es trenque.
A continuació farcim amb el torró i enrotllem perquè tinga la forma de braç.
Per a la cobertura posem a bullir la nata i quan alce el bull aboquem el xocolate a trossets. Remenem fins que estiga desfet. Cubrim el braç de gitano. Retallem els extrems per assear-ho i el deixem refredar. Ummm!!!

INGREDIENTES:

PARA LA MASA:

-125 gr de harina de arroz 
-125 gr de azúcar
-5 huevos

PARA EL RELLENO:

-250 gr de turrón blando
-250 ml de nata para montar sin lactosa o vegetal

PARA LA COBERTURA:

-200 gr de chocolate de cobertura
-200 ml de nata para montar sin lactosa o vegetal

ELABORACIÓN:

Primer haremos el relleno. Ponemos a hervir la nata y cuando hierva añadimos el turrón a trocitos. Removemos hasta que esté completamente deshecho. Lo retiramos del fuego y cuando esté templado, lo guardamos en la nevera un mínimo de 12 h.
Para hacer la masa, separamos las claras de las yemas. Montamos las claras a punto de nieve, añadimos el azúcar y seguimos montando.
Añadimos las yemas y la harina, removemos hasta tener una masa homogénea. La extendemos en una bandeja de horno forrada con papel sulfurizado. Horneamos unos 10 min aproximadamente a 190º.
Humedecemos un trapo de cocina para poder enrollar la masa sin que se nos rompa.
A continuación lo rellenamos con el turrón y lo enrollamos para que tenga la forma de brazo.
Para la cobertura ponemos a hervir la nata, le añadimos el chocolate troceado. Removemos hasta que esté completamente deshecho. Cubrimos el brazo de gitano. Cortamos los extremos para asearlo y lo dejamos enfriar. Ummmm!!


Comentarios